Κρήτη: Έδιωξαν με αστυνομική συνοδεία δημοτικό υπάλληλο για ηχογράφηση της συνεδρίασης (Βίντεο)

Άνω- κάτω έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης, χθες το βράδυ, όταν ένας δημότης και εν ενεργεία δημοτικός υπάλληλος, που υπηρετεί στο Δήμο, αποφάσισε να προσέλθει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κρατώντας μαζί του το κινητό του τηλέφωνο με το οποίο μάλιστα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ηχογραφούσε τη συνεδρίαση.

Γράφει: Πόπη Πρωτογεράκη 

Η ενέργεια αυτή του δημοτικού υπαλλήλου Ορφανουδάκη Δημήτρη, ο οποίος παρακολουθεί ανελλιπώς τις συνεδριάσεις στο Δήμο Φαιστού, δίχασε το Σώμα με ορισμένους δημοτικούς συμβούλους να υποστηρίζουν ότι δεν ενοχλούνται και ότι οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες και ανοικτές, όπου μπορεί ο καθένας να ηχογραφεί (παλαιότερα μάλιστα επί θητείας της κας. Πετρακογιώργη υπήρχαν κάμερες και η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας διαδικτυακά) ενώ άλλοι δήλωσαν ενοχλημένοι από την ηχογράφηση ή ενδεχομένως και βιντεοσκόπηση με κινητό και από άτομο που δεν έχει την ιδιότητα του δημοσιογράφου.

Ο δημοτικός υπάλληλος Ορφανουδάκης Δημήτρης και η ενέργειά του να ηχογραφεί με το κινητό τη συνεδρίαση οδήγησε τον ίδιο και 3 ακόμα στο Τμήμα!

Το θέμα δεν έληξε όμως «πολιτισμένα», καθώς ενοχλημένος δήλωσε και ο Δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, από την προκλητική στάση του δημοτικού υπάλληλου, με τον οποίο σημειωτέον υπάρχει ήδη δικαστική εμπλοκή για παλαιότερες υποθέσεις του Δήμου, ενώ ο ίδιος έχει μετατεθεί σε δυσμενές πόστο, από αυτό που αρχικά κατείχε. Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος ζήτησε από τον δημοτικό υπάλληλο να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και όταν διαπίστωσε ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημα του αποχώρησε αυτός. Ο Δήμαρχος δεν έμεινε όμως μόνο στα λόγια, αφού κάλεσε την Αστυνομία για να απομακρύνει τον εν λόγω δημοτικό υπάλληλο, με το αιτιολογικό της παρακώλυσης της ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης του Σώματος.

Μετά από πολλές προσπάθειες και παραινέσεις προς τον δημοτικό υπάλληλο να σταματήσει να ηχογραφεί τη συνεδρίαση και να αποχωρήσει οικειοθελώς από την αίθουσα και εφόσον υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης από μέρους του προς τις υποδείξεις του Προέδρου, μετά και από σχετική απόφαση που ελήφθη από την πλειοψηφία, το λόγο πλέον είχε η Αστυνομία η οποία παρενέβη και με συνοδεία δύο περιπολικών και περίπου έξι ανδρών οδήγησαν τον δημοτικό υπάλληλο στο Αστυνομικό Τμήμα.

Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος Γιάννης Νικολακάκης είχε διακόψει τη συνεδρίαση και είχε κατέβει από την έδρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπή που είχε λάβει η συνεδρίαση.

Η υπόθεση όμως είχε και συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, όπου βρέθηκε κρατούμενος ο δημοτικός υπάλληλος μετά από μήνυση του Δημάρχου για παρακώλυση της συνεδρίασης.

Η Αστυνομία όμως προχώρησε και σε τρεις ακόμα συλλήψεις και προσαγωγές στο Τμήμα, εφόσον και ο κ. Ορφανουδάκης κατέθεσε και αυτός με τη σειρά του μήνυση κατά του Δημάρχου, Γιώργου Αρμουτάκη, κατά του Προέδρου, Γιάννη Νικολακάκη και κατά του δημοτικού συμβούλου Μανούσου Πουλινάκη, από την αντίδραση και διαμαρτυρία του οποίου ξεκίνησε η διένεξη. Οι τρεις προαναφερθέντες συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οδηγήθηκαν και αυτοί στο τμήμα, απ’ όπου λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Της Πόπης Πρωτογεράκη, apopsilive.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κρήτη: Έδιωξαν με αστυνομική συνοδεία δημοτικό υπάλληλο για ηχογράφηση της συνεδρίασης (Βίντεο)”

  1. Kostas Kritikos

    “Είμαστε μια ωραία… ατμόσφαιρα!”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί