Στοπ στο σερί του ΠΑΟΚ έβαλε ο Αστέρας

Ξέρανε τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας στην Τρίπολη!

Οι Αρκάδες γονάτισαν (3-2) τον «δικέφαλο του Βορρά» και όχι μόνο έβαλαν τέλος στο σερί του (10 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, χωρίς να υπολογίζεται το ντέρμπι στην Τούμπα), αλλά τον κράτησαν στους 52 πόντους, δίχως να υπολογίζεται το τι θα αποφασίσει η Super League. Έτσι, έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να τον… προσπεράσει με νίκη επί του Πανιωνίου.

Θρίλερ το παιχνίδι στις καθυστερήσεις (αδικαιολόγητα έδειξε επτά λεπτά ο Σιδηρόπουλος) με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν at the… buzzer το νικητήριο τέρμα με τον Ιγκλέσιας, την ώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στην επίθεση για το 2-3. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Το κέρδισε ο Σέρβος φορ από μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας, που χωράει συζήτηση και τα πράγματα δεν γίνονται ξεκάθαρα από τα ριπλέι που έδειξε το συνδρομητικό.

Ο εξαιρετικός Αστέρας άνοιξε το σκορ με τον Κυριακόπουλος στο 18’ και ο Κάμπος έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μακ ισοφάρισε στο 37ο λεπτό. Ο Τόνσο στο 53’ έγειρε και πάλι την πλάστιγγα στα χέρια των Αρκάδων.

Στο 78’, ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -εξαιρετικού και σήμερα- Αθανασιάδη, αλλά δεν υπήρξε γκολ για τον ΠΑΟΚ. Έπειτα από στημένη φάση, ο εκτεθειμένος Μαουρίσιο κάνει συμμετοχή στο παιχνίδι (πιθανόν να την έχει βρει και λίγο με το κεφάλι) προτού η μπάλα φτάσει στον στόπερ της ομάδας του.

Το ματς
Παρά την «παγωμένη» -για τον ίδιο- εξέδρα λόγω της λιγοστής παρουσίας του κόσμου στις εξέδρες, ο Αστέρας μπήκε ζεστός και με ανθουσιασμό στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, που συνήθως μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια του. Ο Τσιλιάνιδης προσπάθησε στο 2’ να τη φέρει στον Πασχαλάκη με εκτέλεση φάουλ, όπου έσκασε η μπάλα μπροστά του, αλλά από εκεί ο «δικέφαλος» πήρε την μπάλα στα πόδια του (είχε 67%-33% υπέρ του). Η ομάδα του Λουτσέσκου θέλησε να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες και συνάντησε μπλόκο απέναντί του.

Ο Σάββας Παντελίδης είχε κοντά τις γραμμές της ομάδας του και η πίεση ξεκινούσε λίγο πάνω από τη σέντρα, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει ο ΠΑΟΚ και να μην μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μακ ήταν αρκετά δραστήριος από την αρχή του ματς και ο μόνος που ταλαιπωρούσε την άμυνα του Αστέρα στο πρώτο ημίωρο. Για αυτό ο Παντελίδης στο ημίχρονο απέσυρε τον προσωπικό του αντίπαλο (Μπέρτος) και έβαλε τον Κώτσιρα στη θέση του. Οι πρώτες δύο τελικές (6’,11’) των φιλοξενούμενων προήλθαν από τον Σλοβάκο, αλλά δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ ξέχασε τον Μανιά στο 14’, όταν και πήρε αμαρκάριστος κεφαλιά, παρά το γεγονός ότι ήταν τα δύο στόπερ του ΠΑΟΚ (που δεν συνεννοήθηκαν καλά) κοντά του. Ο Αστέρας είχε ως πλάνο να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, παίζοντας πολύ από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά με τον Τσιλιανίδη. Αυτός προκάλεσε το ρήγμα από τα δεξιά στο 1-0 και αφού άλλαξαν γρήγορα την μπάλα με τον Τόνσο, έφεραν σε θέση βολής (18’) τον Κυριακόπουλο, που με το καλό του πόδι δεν γινόταν να λαθέψει από εκεί.

Με τον ΠΑΟΚ να μην πατάει καλά και να είναι ακίνδυνος σε αυτό το χρονικό διάστημα, μετά το τέρμα που δέχθηκε, ο Αστέρας λίγο έλειψε να κάνει και πάλι τη ζημιά. Ωστόσο, ο Μανιάς (32’) μετά από κάθετη μπαλιά βγήκε φάτσα με τον Πασχαλάκη που γλίστρησε, αλλά, αφού βγήκε κάπως πλάγια ο Έλληνας φορ, δεν μπόρεσε να τον νικήσει και έστειλε την μπάλα εκτός. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα βρίσκουν σκούρα, αλλά μια προσωπική προσπάθεια του Μακ από τα αριστερά ξεκλείδωσαν την άμυνα του Αστέρα και ο Κάμπος με προβολή έσπρωξε (37’) την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι ξεμπλόκαραν κάπως επιθετικά, αποκτώντας άλλον αέρα. Όμως ήταν αρκετά ευάλωτοι στα μετόπισθεν και παραλίγο ο Τόνσο (που είχε συμμετοχή στο πρώτο τέρμα) να αλλάξει τα δεδομένα στο 39’. Τον πρόλαβε την ύστατη στιγμή ο Βαρέλα. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν η προβολή του Μανιά στο 42’ μετά το γύρισμα του Τσιλιανίδη.

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, αλλά το κατάφερε στο δεύτερο, με τον πολύ καλό Τόνσο να υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή έπειτα από κακό διώξιμο και να εκτελεί (53’) εξ επαφής τον Πασχαλάκη. Παρά την καλή απόδοση του Μακ στο πρώτο μέρος, ο Λουτσέσκου τον έβγαλε στο 57’ και έβαλε εντός τον Μπίσεσβαρ. Πάντως, ο Ολλανδός έδειξε την ποιότητά του από τα πρώτα λεπτά και ο Πέλκας ανησύχησε (65’) τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο Παντελίδης έβαλε τρίτο χαφ στα μέσα του δεύτερου μέρους και έκανε πιο σφιχτό το κέντρο του.

Όμως, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι απειλητικοί στην κόντρα επίθεση και στις στημένες φάσεις. Όπως φάνηκε με τον Τσιλιανίδη στο 71ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδιά τους μετά το 70’ και για να κρατηθεί όρθιος ο Αστέρας χρειάστηκε -σε αυτό το διάστημα- τον τερματοφύλακά του. Που στάθηκε στο ύψος του μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στην κεφαλιά του Πρίγιοβιτς (76’) και σε αυτήν του Βαρέλα. Η επόμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην αντίπαλη περιοχή, ήταν η επίμαχη με το τέρμα του 29χρονου στόπερ που δεν μέτρησε.

Σε μια από τις… φαρμακερές αντεπιθέσεις, ο Καλτσάς (86’) είδε τον Πασχαλάκη σε ετοιμότητα και στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ στρίμωξε τον Αστέρα στην περιοχή του, δίχως να φτιάξει κλασική ευκαιρία. Όπως και μετά το πέναλτι του Πρίγιοβιτς, με τον Αστέρα να βρίσκει… στρέμματα μπροστά του στα χασομέρια και να τιμωρεί τον αντίπαλό του. Ο Τσιλιανίδης έφυγε… σφαίρα μπροστά από τα πλάγια και ο Ιγκλέσιας «εκτέλεσε» τον Πασχαλάκη, που μετά την κόντρα στον Βαρέλα είδε την μπάλα στα δίχτυά του.

sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί