Το μαύρο χρήμα της Siemens, ο "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ και η μυστηριώδης βαλίτσα που μπαινόβγαινε σε ΜΜΕ της Κρήτης...

Φωτογραφία αρχείου

Ήταν η περίοδος της παντοδυναμίας Σημίτη, στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 και αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο ισχυρός άνδρας της εποχής, το alter ego του τότε πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο επονομαζόμενος και "στρατηγός", ακριβώς λόγω των εξουσιών που του είχε εκχωρήσει ο Σημίτης.

Ο "στρατηγός" λοιπόν ήταν πολύ συχνός επισκέπτης της Κρήτης και σε όλους ήταν γνωστό ότι μπαινόβγαινε με άνεση σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του νησιού, κουβαλώντας πάντα μια τσάντα- μυστήριο.

Με την ίδια ευκολία που μπαινόβγαινε, έδινε και συνεντεύξεις, σε ραδιοτηλεοπτικά στούντιο και γραπτό Τύπο. Ήταν ο αγαπημένος μερικών γνωστών μέσων ενημέρωσης του νησιού. Όπως ήταν ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ...

Αργότερα ακούστηκε ότι ο "στρατηγός" Τσουκάτος ήταν ο άνθρωπος στον οποίο η Siemens έστελνε χοντρό χρήμα προκειμένου να τροφοδοτείται το κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Χθες την πληροφορία επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο στο δικαστήριο ο τότε υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός.

Δείτε: Πρώην υπεύθυνος οικονομικών ΠΑΣΟΚ: "Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens κατέληξαν στο κομματικό ταμείο"

Άραγε, η γνωστή βαλίτσα του Τσουκάτου, με την οποία μπαινόβγαινε σαν "αφεντικό" σε μέσα της Κρήτης, τί περιείχε; Ε, εύκολο δεν είναι να δούμε αν υπάρχει γνωστής ή άγνωστης προέλευσης χρήμα εκείνο το επίμαχο διάστημα;