Πώς οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ τού έσωσαν δυο φορές τη ζωή

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ τού έσωσαν δυο φορές τη ζωή! Ο ίδιος- ο δάσκαλος Μηνάς Παπαδάκης- με κείμενό του στο Candiadoc περιγράφει τις περιπέτειες της υγείας του και πώς σώθηκε, τελευταία φορά, πριν μερικές ημέρες.

Διαβάστε:

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠΑΓΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ .
Τύχη αγαθή οδήγησε τα βήματά μου, πριν από εξ (6) χρόνια στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΕΠΑΓΝΗ. Ύστερα από ενδελεχή έλεγχο αποκατέστησαν τη ροή του αίματός, τοποθετώντας διπλό στεντ (μπαλονάκι) σε δύο αρτηρίες με στένωση.
Η ζωή μου επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς, συγχρόνως όμως το χαμόγελο και η χαρά της οικογένειάς μου, άρχισε να εδραιώνεται πάλι στα πρόσωπά μας.
Έκτοτε συνέχισα τις επισκέψεις σε μεγάλα χρονικά διαστήματα στους θεράποντες ιατρούς μου για νουθεσίες, συμβουλές και προτροπές, και έλεγχο για την κατά γράμμα εφαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθούσα.
Στην τελευταία επίσκεψη στον καθηγητή της καρδιολογίας κ. Φραγκίσκο Παρθενάκη εκλεκτό φίλο και συντοπίτη μου, καταξιωμένο και άριστο επιστήμονα, που η παρουσία του λαμπρύνει την κλινική του ΠΕΠΑΓΝΗ και η Ιατρική σχολή της οποίας Προΐσταται είναι βέβαιο ότι θα δώσει στην Κοινωνία γιατρούς με την δική του φιλοσοφία και σκέψη. Η επιστημονική του επάρκεια , η απλότητα , χωρίς ίχνος έπαρσης , η ανιδιοτέλεια και η ευγένεια , είναι μερικές από τις αρετές που τον χαραχτηρίζουν.
Με απλά και πειστικά λόγια μου ζήτησε να γίνει νέος έλεγχος , για να δούμε την όλη κατάσταση της υγείας μου και κλείσαμε ραντεβού για την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου2018 για μια στεφανιογραφία.
Για άλλη μια φορά ανέβηκα στο χειρουργικό τραπέζι και όταν διαπίστωσα ότι επικεφαλής της ομάδας που θα έκαναν την επέμβαση θα ήταν πάλι όπως την πρώτη φορά, ο αναπληρωτής καθηγητής καρδιολογίας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, ηρέμησα ,( γιατί δεν σας κρύβω ότι είχα κάποια αγωνία).
Γιατρέ του είπα : ο λόγος σου βάλσαμο , η επιστημονική σου κατάρτιση , η επάρκεια των γνώσεων σου και πείρα σου, σιγουριά για την επιτυχή αποκατάσταση της υγείας μου.
Η πολυήμερη παραμονή μου στην καρδιολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μου δίνουν το δικαίωμα να ισχυριστώ ότι όλοι μαζί , από τον Δ\ντή, τους Ιατρούς μέχρι το νοσηλευτικό και κατώτερο προσωπικό, πρέπει να νοιώθουν υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο που έχουν ανεβάσει την κλινική τους , ώστε δικαίως να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες Καρδιολογικές κλινικές της Πατρίδας μας.
Κύριε Πατριανάκο και κ Ζάχαρη συγνώμη που δεν αναφέρθηκα σε σας.Δεν θα αναφέρω τα ονόματα των γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής γιατί είναι πολλοί και δεν θέλω να ξεχάσω ούτε ένα.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Μηνάς Παπαδάκης
Συνταξιούχος Δάσκαλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί